October 28, 2008

Hyvää päivää!

Ein paar von euch haben gemeint, dass Finnisch so cool ist? Liest mal z.B. hier in Wikipedia nach. Da wird mir ja selbst ganz schwindelig, wenn ich das alles lese... huch. Aber wie mein Vater wahrscheinlich sagen würde: es kann nich sooo schwer sein - er hat es ja auch schon als Kleinkind gelernt! *gg*

Some of you have told me, Finnish is so cool. Reading e.g. here in Wikipedia about the language even I myself get dizzy... But as my father would say: it can't be that difficult - he learned it as a young child already! *gg*

Muutamat ei-suomen-kieliset ovat kommentoineet suomen kielen olevan niin makeeta. Yli 20v. ulkosuomalaisena alkaa itseäänikin pyörryttää, kun lueskelen Wikipedian juttua suomen kielestä... *gg* Mutta kuten isäni kaiketi sanoisi: ei se niin vaikeata voi olla, kun hänkin on jo pikkulapsena oppinut!

3 comments:

 1. Itse olen aikoinani opiskellut saksankieltä ja onhan siinäkin kielioppia ihan riittävästi, mutta täytyy vain ihmetellä kuinka joku muun maalainen pystyy oppimaan tätä "makeeta" äidinkieltämme.Ehkä paras kun ei vilkaise Wikipedian sivuja ennakkoon. Suomenopettajamme kehoitti meitä ulkomailla ollessamme sanomaan "ajakaa hiljaa sillalla", joka kuulema kuulosti aivan musiikilta vieraskielisen korvaan.Kokeilimme sitä joskus, mutta en muista vaikutusta. Oletkohan sinä kokeillut. Hauskalta varmaan kuulostaa tuo pikkupikkukin.

  ReplyDelete
 2. Päivää päivää :)

  Tulepas ystäväiseni kurkkaamaan blogiani. Siellä on jotain sinulle kuuluvaa.

  ReplyDelete
 3. Ja was sagen die Elche eigentlich?
  Ich bin davon ausgegangen, dass gerade Du das weißt. *gg*

  Ich habe nämlich noch nie einen Elch in freier Wildbahn gesehen.

  Na und finnisch finde ich immer noch cool - nur die vielen Fälle finde ich furchtbar. Muss Dir da unsere Sprache nicht sehr einfach vorkommen?
  Und wie schön hört sich pikkupikku an, süß die Kleine!

  LG
  Chris

  LG

  ReplyDelete

Kommenttisi ilahduttaa päivääni!

Thank you so much for leaving a message! Makes my day!

Mit deiner Nachricht wird mein Tag noch schöner! Merci vielmals!